Om mig

Om Jan Johansson

Jag föddes 1969 och utbildade mig på 1980-talet till gymnasieingenjör inom elektronik. Därefter jobbade jag 10 år inom industrin med elektronisk service på SSAB i Oxelösund. Där fick jag laga och utföra service på bl.a radiostyrningar för traverser, personsökare, kommunikationsradio och TV-system.

 

Parallellt med arbetet på SSAB drev jag en inspelningsstudio i Nyköping, City Sound Studio, samt arrangerade och komponerade musik till åtskilliga revyer i Tystberga och Nyköping.

 

Mellan åren 1999-2002 viderutbildade jag mig till ljudingenjör vid Musikhögskolan i Piteå, och passade samtidigt på att läsa en del extra kurser inom arrangering för bl.a Hans Hjortek.

 

Mina praktikperioder som ljudtekniker gjorde jag på Sveriges Television, Sveriges Radio samt Cutting Room i Stockholm, men jag har även sommarjobbat två somrar på Sveriges Radio Kalmar.

 

Åren 2003-2007 jobbade jag som lärare vid Musikhögskolan i Piteå och utbildade studenter inom ljudteknik och elektronik. Samtidigt läste jag själv pianostämning samt mekanikjustering av pianon och flyglar.

 

Sedan hösten 2007 jobbar jag med den enskilda firman

Jan Johansson Musik & Ljudproduktion, där jag driver en varierad verksamhet inom områden så som pianostämning, elektronik, ljudteknik, undervisning och musik.

Jan Johansson i verkstaden